ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 2017

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Χανίων πιστεύοντας στην αναγκαιότητα εκλαΐκευσης – σύνδεσης των Φυσικών Επιστημών με την κοινωνία οργανώνει σε συνεργασία και με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το «ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ Φ.Ε. ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ » μια μέρα αφιερωμένη στις Φυσικές Επιστήμες. Συνδιοργανωτές είναι  ο Δήμος Χανίων ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ , η Ένωση γονέων και κηδεμόνων Χανίων, η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Π.Τ Κρήτης), οΣύλλογος Φυσικών Κρήτης και ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης.

Το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Μαρτίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΕΛ Ακρωτηρίου μαθητές από 14 Δημοτικά, 13 Γυμνάσια και 9 Λύκεια του Νομού μας θα παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους αλλά και γενικότερα στο κοινό, πειράματα. Οι μαθητές και οι μαθήτριές σαν μικροί επιστήμονες θα διδάξουν και θα διδαχθούν σε ένα «Πανηγύρι» των Φυσικών Επιστημών συνδέοντας τις γνώσεις τους με το «κάνω» αποδεικνύοντας την αναγκαιότητα και την ομορφιά του πειραματισμού. Παράλληλα θα λειτουργούν εκθέσεις σχετικές με την διδασκαλία των φυσικών επιστημών.

Τις αντίστοιχες βραδιές η σκυτάλη θα δοθεί σε επιλεγμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους για να συνεχίσουν με ομιλίες και συζητήσεις με το κοινό στο ΚΑΜ. Συγκεκριμένα το Σάββατο ο Αστροφυσικός Δ.Σιμόπουλος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου θα μας μιλήσει με θέμα «ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ» και θα τιμηθεί από τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης (ΣΦΑΚ) ενώ την Κυριακή ο Φυσικός πειραματιστής του ΑΠΘ Παναγιώτης Κουμαράς θα συζητήσει μαζί μας με θέμα «Διδάσκοντας Φυσική αύριο» και θα απονεμηθούν οι βεβαιώσεις συμμετοχής στους δασκάλους καθηγητές και μαθητές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας.

Ο σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι:

  •  Η ανάδειξη των Φ.Ε ως απαραίτητων ερμηνευτικών κλειδιών για την κατανόηση του κόσμου μας, για τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου και την δημιουργική αφομοίωση της τεχνολογικής προόδου.
  • Να ενθαρρυνθούν οι μαθητές και να απομυθοποιήσουν τους όποιους φόβους τους για τις «δύσκολες και ακαταλαβίστικες» Φ.Ε. και να ασχοληθούν με αυτές,
  • να αποκτήσουν εμπειρίες και δεξιότητες χρήσιμες στη καθημερινότητα, να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας, συναισθηματική ωριμότητα και αξίες, με αφορμή τις επιστήμες και τον επιστημονικό τρόπο σκέψης.
  • Να δημιουργηθεί μία ομάδας μικρών «επιστημόνων» σε κάθε σχολική μονάδα,
  • Να προβληθεί η πειραματική διαδικασία, αυτή η τεράστιας σημασίας διαδικασία που μαζί με την θεωρία συγκροτούν την δυαδική υπόσταση και επαναστατική βάση της εξέλιξης των φυσικών επιστημών και των κοινωνιών και τέλος
  • Το «άνοιγμα» και η παρέμβαση του ΕΚΦΕ και των επιστημονικών Συλλόγων μας στα κοινωνικά δρώμενα των Χανίων.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s