Το Στ2 μας υιοθέτησε!!!

Το Στ2 μας υιοθέτησε!!!

Σήμερα το πρωί τα παιδιά του Στ2 υιοθέτησαν τα παιδιά του Α1! Τι σημαίνει αυτό;;;

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα που  η κυρία μας είπε ότι τα παιδιά του Στ2 θα μας «υιοθετήσουν»! Στην αρχή μας φάνηκε περίεργο…τι θα πει να μας «υιοθετήσουν»; Μετά από λίγο όμως καταλάβαμε…η κυρία μας εξήγησε ότι θα γνωριστούμε, θα κάνουμε ζευγαράκια – αφού κάθε παιδί του Στ2 θα υιοθετήσει ένα παιδάκι του Α1 – θα παίζουμε παρέα, θα μας προσέχουν το διάλειμμα, θα μας βοηθάνε αν χρειαστούμε κάτι και θα κάνουμε παρέα πολλές πολλές δραστηριότητες. Ενθουσιαστήκαμε πολύ και ανυπομονούσαμε να τους γνωρίσουμε…

Πώς όμως θα τους γνωρίσουμε; Έτσι, με άδεια χέρια; Και πώς θα θυμούνται τα ονόματα μας;

Σκεφτήκαμε τότε να φτιάξουμε μια κάρτα για να τους τις προσφέρουμε … έτσι δε θα ξεχάσουν ποτέ τη μέρα που θα μας υιοθετήσουν!

Μετά σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να τους κεράσουμε και κάτι…τι όμως; Είπαμε ιδέες για τούρτες, γλυκά, καραμέλες…και τότε κάποιος είχε την ιδέα να κάνουμε μαζί τους το φρουτοδιάλειμμα μας! Ναι, σκεφτήκαμε ότι θα είναι ωραίο να κρατάμε 2 φρούτα εκείνη την ημέρα και να τα φάμε παρέα!

Έτσι κι έγινε!

Σήμερα, λοιπόν, το πρωί πήγαμε στην τάξη μόνο για να αφήσουμε τις τσάντες μας. Πήραμε τις κάρτες που είχαμε φτιάξει και τα φρούτα μας και κάπως αγχωμένοι ακολουθήσαμε την κυρία  στο θεατρικό εργαστήρι του σχολείου. Βγάλαμε τα παπούτσια για να μπούμε και ανοίγοντας την πόρτα αντικρίσαμε τα παιδιά του Στ2 που μας περίμεναν εκεί. Μπήκαμε ήσυχα ήσυχα και κάτσαμε στην ακρούλα.

Πρώτα γνωρίσαμε την κυρία Ειρήνη, τη δασκάλα τους!

Στη συνέχεια τα παιδιά της έκτης σηκώθηκαν, έκαναν ένα κύκλο και κινούνταν στο ρυθμό μιας μελωδίας που έπαιζε. Η κυρία μας έβαλε στη μέση του κύκλου ένα κουτάκι με το σχήμα πιγκουίνου που είχε μέσα χαρτάκια με τα ονόματά μας. Ένα παιδί της έκτης πήρε τότε ένα χαρτάκι και φώναξε το όνομα που έγραφε. Το παιδί της πρώτης που άκουσε τ’όνομα του σηκώθηκε κι έγινε ζευγαράκι με το παιδί που το φώναξε. Έτσι γίναμε όλοι ζευγαράκια και μπήκαμε στον κύκλο!

Όταν ολοκληρώθηκε ο κύκλος καθίσαμε όλοι κάτω και περάσαμε τον πιγκουίνο από χέρι σε χέρι λέγοντας ξανά το όνομα μας για να γνωριστούμε.

Τότε πήραμε τις καρτούλες που είχαμε φτιάξει για να τις προσφέρουμε στα παιδιά που μας υιοθέτησαν. Τους άρεσαν πολύ κι εκείνοι με τη σειρά τους μας έφεραν λευκές κόλλες και μπογιές για να ζωγραφίσουμε παρέα!

Ήταν πολύ ωραία! Φτιάξαμε ζωγραφιές μαζί με το ζευγαράκι μας και συνεργαστήκαμε!

Όταν τελειώσαμε τις ζωγραφιές τους προσφέραμε τα φρούτα που κρατούσαμε και τα φάγαμε παρέα! Καθίσαμε..συζητήσαμε..γνωριστήκαμε!

Στο τέλος αποχαιρετιστήκαμε για να πάμε στην τάξη…

όμως δεν τελείωσε εδώ!

Μας περίμεναν το διάλειμμα να παίξουμε παρέα! Ναι! Κάποιοι μας διάβασαν και παραμύθια! Όταν σχολάσαμε ήρθαν έξω από την τάξη να μας χαιρετήσουν (εμείς σχολάσαμε λίγο πιο νωρίς από εκείνους).

Και…θα τους δούμε πάλι αύριο!!! Τι ωραία!!! Κάναμε καινούριους φίλους στο σχολείο!! Τέλειο;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s