6 Οκτωβρίου 2014 – Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

6 Οκτωβρίου 2014 – Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού που καθιερώθηκε να γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους , γίναμε όλο το σχολείο μια μεγάλη παρέα – μαθητές και δάσκαλοι – και συμμετείχαμε σε πολλές εκδηλώσεις!
Η σημερινή ημέρα ήταν πραγματικά μια ημέρα δημιουργικότητας, σκέψης και προβληματισμού, συζήτησης, παιχνιδιού και πάνω από όλα αθλητισμού!
Συζητήσαμε για τη διαφορετικότητα στην κοινωνία μας γενικά και στον αθλητισμό ειδικότερα και μπήκαμε στη θέση ατόμων με αναπηρία παίζοντας  καθιστό βόλεϊ, μπότσια και άλλα αθλήματα.
Ακούσαμε τραγούδια για τη διαφορετικότητα και είδαμε βίντεο με αποσπάσματα παραολυμπιακών αγώνων θαυμάζοντας το πείσμα και την δύναμη της θέλησης των αθλητών.
Αφού συζητήσαμε για τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, προβληματιστήκαμε για το πώς θα μπορούσαμε να τα βοηθήσουμε να νιώθουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας αλλά και της παρέας μας και το πώς τελικά μπορούμε να περνάμε όμορφα όλοι μαζί διαφορετικοί, όλοι μαζί ίσοι, σαν ομάδα.
Συνεργαστήκαμε, τέλος, και ανακατέψαμε μια δόση φαντασίας με πολλή αγάπη και φτιάξαμε τις παρακάτω εικαστικές δημιουργίες , που θα στολίζουν το σχολείο μας και θα μας θυμίζουν καθημερινά τη σημερινή ημέρα.

Τα τραγούδια που ακούσαμε

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s